Een kiekje bij de buren

Ken je ze nog, de poëziealbums en vriendenboekjes van vroeger? Met ‘Een kiekje bij de buren’ willen we door persoonlijk contact buurtbewoners met elkaar in verbinding brengen en uiteindelijk vriendenboekjes van de Gibraltarbuurt creëren.

Tijdens West Verbindt gaan er twee polaroidcamera’s door de Gibraltar buurt rond. Elke dag worden er door bewoners twee foto’s gemaakt. De bewoner die de camera krijgt maakt een foto van wat hij bijzonder vindt in de buurt of waar hij trots op is in of rond zijn huis. Vervolgens geeft de buurtbewoner de camera door aan een andere buurtbewoner, van dat moment wordt er ook een foto gemaakt. Er worden een aantal vragen ingevuld, en er is ruimte in het boek voor een eigen tekst, tekening of gedichtje. Zo ontstaat er een verbindingslijn door de buurt aan de hand van foto’s en persoonlijke invulling. Het eindresultaat? Twee vriendenboeken, poëziealbums, van de Gibraltarbuurt.

Daarnaast ligt er in buur-thuis De Gibraltar ook nog een poloraidcamera om elke dag twee foto’s mee te maken: een van een persoon en een van een mooi en verbindend moment. De foto’s worden door de bezoekers gemaakt. Zo ontstaat het derde vriendenboek of poëziealbum, van speeltuin en buur-thuis De Gibraltar.

Als afsluiting nodigen we iedereen die heeft meegedaan uit voor een buurtborrel om de boeken te bekijken. De boeken zullen uiteindelijk bij buur-thuis De Gibraltar te komen liggen en zijn voor inzage beschikbaar.

Deel deze activiteit

Plan route

Locatie

Buur-thuis de Gibraltar en de Gibraltarbuurt
Haarlemmerweg 645-A

Datum en tijd

Start polaroid camera’s: 28 september
Buurtborrel op zaterdag 28 oktober van 15.00 – 17.00 uur.

Beschikbare plekken

90

Aanmelden

Aanmelden voor de borrel:
Rhea Labree
rhea@degibraltar.nl
Tel. 06-15042158 (alleen via WhatsApp)

Thema(’s)

Verhalen vertellen

illustratie bij activiteit