Beyond Comfort De kunst van kwetsbaarheid

Locatie

Workshops en werksessies: Galerie Beeldend Gesproken, Hannie Dankbaarpassage, 23
Expositie: Online

Datum en tijd

1e Workshop en werksessie: zaterdag 2 oktober, 10.00 – 14.00
2e Workshop en werksessie: zondag 3 oktober, 10.00 – 14.00
Expositie: Start 4 oktober, de informatie blijft online beschikbaar.

Beschikbare plekken

30 meiden van 18 tot 23 jaar kunnen deelnemen aan dit project.
De online expositie is voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je vragen over het project? Stuur dan een mail naar Chiquita Krook, cdkrook@gmail.com

Thema(’s)

Verhalen vertellen

Galerie Beeldend Gesproken wil jonge meiden (18-23) die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag uitnodigen om hun emoties op een kunstzinnige manier te verbeelden. Zo kunnen zij uiting geven aan hun kwetsbaarheid én hun kracht ervaren. Het project start eind september en mondt uit in de online expositie Beyond Comfort.

Wil je meedoen, volg dan één van de twee workshops van ervaringsdeskundige kunstenaars. Zij vertellen over hun ervaringen en hoe ze deze vertalen in creatief werk. Nienke Helder heeft als thema ‘sexual healing’. Haar design voorwerpen maken meisjes opnieuw vertrouwd met intimiteit en seksualiteit en het plezier daarvan. En fotograaf Sara Donkers maakt levensgrote portretten van vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. De kracht spat ervan af.

Na de workshop ga je in een aansluitende werksessie zelf aan de slag om iets persoonlijks te creëren. Bij het maken van je eigen kunstwerk, krijg je begeleiding van ervaringsdeskundige en kunstenaar Chiquita Krook. Het creatieve eindresultaat wordt getoond op de online expositie Beyond Comfort, en dat mag best wat ongemakkelijk zijn voor de toeschouwer.

Deel deze activiteit
illustratie